top of page

Walter

 Walter is de eigenaar van Manege Ars Longa. Hij is gediplomeerd Orun instructeur (Fase 1,2,3) en heeft jarenlang spring- en dressuurpaarden getraind op nationaal niveau. Ook zelf heeft hij op nationaal niveau gesprongen en aan dressuur gedaan totdat hij op 23-jarige leeftijd moest stoppen na een hernia-operatie. Walter is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en is aanspreekpunt van de manege. 

Tamara

Tamara heeft haar opleiding tot instructrice genoten in Duitsland. In Warendorf heeft zij de opleiding afgerond tot het internationale "Bereiter". Tamara is verantwoordelijk voor lessen van kinderen tot volwassenen. Daarnaast houdt zij zich bezig met het trainen van het talentenplan, het talentenplan plus en de volwassen carrouselgroep 'Changement'. 

Dorette

Dorette heeft meerdere dressuurpaarden opgeleid tot Z en hoger. Ze heeft zelf altijd paarden gehad, maar momenteel alleen een pony voor haar zoontje. Ze is instructrice bij manege Ars Longa en kan zowel kinderen als volwassenen heel goed begeleiden.

Anke

Anke is gespecialiseerd in 'centered riding' en heeft daar ook een opleiding voor gevolgd. Ze geeft les aan kinderen, tieners en volwassenen. Zelf rijdt ze recreatief.

Laila

Laila zal je elke dag op de manege tegenkomen. Ze verzorgt namelijk van maandag tot en met vrijdag veel van de kinderlessen. Zelf rijdt ze in de carrouselgroep 'Changement' van de manege en maakt ze graag buitenritten op haar eigen paard Steam. 

Wendy

Wendy geeft voornamelijk les aan de gevorderde ruiters, maar helpt ook graag de beginners. Vroeger heeft ze zelf op hoog niveau dressuur gereden. Samen met haar dochters Yke en Sanne verzorgt ze Oike. 

Leon

Leon is 10 jaar geleden begonnen met paardrijden. Om meer ervaring op te doen, is hij zijn instructeursdiploma gaan halen. Inmiddels geeft hij al een aantal jaren les op de manege. Hij geeft les aan de gevorderde jeugd en hij is de drijvende kracht achter de springavonden. Hij probeert ook nog tijd te vinden om met zijn eigen paard Zorro door de bossen te crossen.

Dick

Dick van Zandwijk heeft 40 jaar ervaring als springruiter en is zelf nog steeds actief als springruiter op nationaal niveau. Op Manege Ars Longa geeft hij 1 keer per week op woensdagavond springles aan de volwassenen.

Rob

Rob is er met name overdag om de stallen uit te mesten en daarnaast houdt hij zich bezig met het onderhoud van de stallen en de rest van de manege.

Please reload

Raymonda

Raymonda werkt al jaren op de manege. Ze is verantwoordelijk voor het voeren en opstrooien van de stallen. Ze is commandant van de jeugd carrouselgroep 'Cheval Volant'. Raymonda heeft vroeger op het hoogste niveau in de basissport wedstrijden dresuur gereden en is een gediplomeerd instructrice. 

Roseanne

Roseanne geeft op zaterdag les aan beginnende ruiters. Ook houdt ze zich bezig met administratie, de website en social media. Naast het manegewerk studeert ze dierwetenschappen aan de Wageningen universiteit. Ze rijdt zelf recreatief. 

Richard

Richard heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de paardenwereld. Hij is zelf een goede springruiter geweest. Al meer dan 30 jaar werkt hij als instructeur en hiervan is hij al 20 jaar aan Manege Ars Longa verbonden. 

Nienke

Nienke geeft privélessen aan de beginnende ruiters op de zaterdag en vindt dat erg leuk. Ook verzorgt ze met enthousiasme de kinderfeestjes. Zelf rijdt ze op haar paard Wise Guy waar ze wedstrijden mee heeft gereden en waar ze nu recreatief mee rijdt. Naast het manege werk is ze bezig met de opleiding Dier en Gedrag. 

Lotte

Lotte is vaak te vinden op de manege. Op woensdag geeft Lotte beginnende ruiters privéles. Dit doet ze met veel plezier. Daarnaast helpt ze regelmatig in de kantine en met onderlinge wedstrijden. Buiten de manege is Lotte ook nog als kapster aan het werk. 

Patricia

Patricia staat op woensdagmiddag achter de bar en ook in het weekend en tijdens evenementen springt ze vaak bij. Ze is erg creatief wat je vooral terugziet in de winkel, de kantine en de zitjes buiten. Ze springt bij daar waar het nodig is.

Peter

Peter is onze vaste fotograaf tijdens de onderlinge dressuurwedstrijden. En natuurlijk is hij, samen met hond Zwabber, fanatiek aanmoediger van dochter Kim. Zijn foto's zijn te bestellen via www.maessen.net/evenementen.

Celia

Celia beheert de website en de facebookpagina. Daarnaast verzorgt zij de (email)correspondentie van het talentenplan. Leuke foto's of nieuwsitems kun je sturen via manegearslonga@gmail.com d.m.v. een klik op de naam of foto.

Please reload

bottom of page