Nieuws

Verlenging vakantie

August 08, 2020

Vanwege de hittegolf blijven wij nog één week langer gesloten voor lessen. Om de paarden te sparen, worden de lessen pas op maandag 17 augustus hervat.
We bedanken iedereen voor jullie begrip en zien jullie na de hitte graag terug op de manege!

Ruiter App

July 02, 2020

Hebben jullie allemaal de Ruiterapp al? Deze app is te downloaden in de appstore op je telefoon. Inloggen kan met jouw e-mailadres dat bij ons bekend is.

Met deze app kun je:
- Je eigen gegevens aanpassen: dus mocht je een nieuw telefoonnummer of e-mailadres krijgen dan kun je ons direct op de hoogte stellen door dit zelf aan te passen in de app.
- Je afmelden voor lessen: tot 12 weken vooraf kun je je afmelden voor lessen, super handig met de zomervakantie om de hoek. Wij verzoeken iedereen die al weet wanneer hij/zij op vakantie gaat dit aan te geven in de app.

Nu de zomervakantie eraan komt, is het extra fijn om jullie te kunnen bereiken voor eventuele lesrooster wijzigingen.
Voor vragen over de app of de zomervakantie kunnen jullie altijd bij ons terecht.

Inhaallessen

June 18, 2020

De extra inhaallessen die zijn opgezet i.v.m. Covid-19 lopen nog door t/m 26 juli.

 

Daarnaast worden de vaste inhaal-mogelijkheden voor de jeugd als volgt:

- Elke dinsdag om 16:00 uur: Rijtjesles

- Elke dinsdag om 18:00 uur: Verdeelde bak

- Eerste en laatste zaterdag van de maand om 9:00 uur: Gevorderd

 

Inschrijven hiervoor kan in de map die op de bar ligt.

Zomerstop!

June 09, 2020

Ook dit jaar krijgen de paarden en ponies vakantie. Onze zomerstop zal dit jaar van 27 juli t/m 9 augustus zijn. Er zijn dan geen lessen. 

Laatste update Corona virus

May 10, 2020

Update: Corona virus maatregelen

 

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren, mogen vanaf 11 mei volwassenen ook weer komen paardrijden. Wij zijn ontzettend blij dat iedereen weer mag komen paardrijden, maar hier horen wel de volgende maatregelen bij die gelden voor iedereen:

 

1. De bar blijft gesloten

2. Ouders/Verzorgers worden verzocht nog steeds zo veel mogelijk weg te blijven tijdens de lessen. Neem geen extra personen mee.

3. Probeer zo veel mogelijk aan de linkerkant van de manege te parkeren. Loop dan door de kantine en kijk op het scherm op wie je bent ingedeeld. Blijf hier niet hangen en loop door.

4. Voor de beginners uit de rijtjeslessen en de beginners die in de verdeelde bak rijden: Loop door naar buiten. Buiten bij de achterbak kunnen jullie wachten op je pony of paard. Deze worden gezadeld naar buiten gebracht.

5. Voor gevorderde ruiters en volwassenen: Jullie dienen zelf op te zadelen in de stal. Ben daarom 15 minuten voordat de les begint aanwezig op stal. Wij hebben er vertrouwen in dat jullie de maatregelen en de 1,5 meter afstand zelf kunnen naleven. Houdt extra rekening met elkaar op smalle stukken (in de gang of in de zadelkamer).

6. Geen eigen dekjes of dergelijke meenemen. Na de corona periode zijn deze weer welkom.

7. Inhalen jeugd: Vraag aan je instructrice welk niveau je rijdt: rijtjesles, beginners verdeelde bak of gevorderd. Met deze informatie kun je je inschrijven voor inhaallessen van jouw niveau die lopen tot eind juli. De lessen zijn wekelijks verdeeld als volgt:

Maandag 15:00 uur beginners verdeelde bak

Dinsdag: 16:00 uur gevorderd

Donderdag: 15:00 uur beginners verdeelde bak

Zaterdag: 9:00 uur beginners verdeelde bak

Zondag: 10:00 uur gevorderd, 11:00 uur rijtjesles, 12:00 uur rijtjesles

Inschrijven voor de inhaallessen kan in een map die open op de bar ligt t/m 31 mei, dus wacht niet te lang want vol=vol. Ook hier geldt, schrijf je in en blijf niet onnodig hangen in de kantine. Inschrijven kan niet via Facebook of e-mail.

8. Inhalen volwassenen: in overleg met instructeur/instructrice of Walter

Alvast bedankt voor het naleven van onze maatregelen. Als we op deze manier rekening met elkaar kunnen houden, mogen we hopelijk de rest van het jaar blijven paardrijden en dat willen we natuurlijk allemaal het liefst.

Update Corona virus

April 24, 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Dit betekent dat vanaf woensdag 29 april de lessen voor de jeugd t/m 18 jaar weer gaan beginnen in de buitenlucht. Hierbij moet wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden tussen elkaar. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Hierbij willen wij aanvullen dat iedereen tot 18 jaar weer kan komen paardrijden op zijn eigen les tijd. We verzoeken wel dat iedereen maar een kwartier vóór de les op de manege aankomt en een kwartier ná de les weer naar huis gaat. Je komt met één begeleider (bijvoorbeeld een ouder of verzorger) en verder komen er geen vriendjes of vriendinnetjes mee. De begeleider wordt tussentijds ook verzocht om even weg te gaan. Op deze manier is het niet te druk op stal en aan de bakrand. De Groepslessen zullen in de buiten bak en de spring wei gegeven worden. De Privé lessen mogen in de achter bak beginnen (maar Nienke doet zo veel mogelijk buiten). Tijdens de lessen, zullen wij de begeleiders en de ruiters informeren over het programma dat we gaan opstarten betreft het inhalen van de verloren lessen. Afwezigheid van lessen kan nog steeds doorgegeven worden via de Ruiter App.

Maatregelen Corona virus

March 10, 2020

Naar aanleiding van de verspreiding van het Corona virus de onderstaande mededeling:

Onze lessen voor kinderen en volwassenen gaan door. Echter, wij volgen het advies van het RIVM op en vragen alle klanten en medewerkers met gezondheidsklachten (hoesten, kortademig, koorts) zich af te melden en thuis te blijven. 

Voor het inhalen van lessen worden speciale momenten ingepland. Hierover volgt nog informatie. 

Clinic van Lammert Haanstra

February 14, 2020

Manege Ars-Longa had niemand minder als longeer- en dressuur specialist Lammert Haanstra gevraagd om zijn kennis, passie en vakkundigheid over te dragen tijdens een 3 uur durende clinic.

Een verslag van deze clinic is te lezen door op de foto te klikken. 

Zwangerschapsverlof Tamara

January 29, 2020

Zoals velen van jullie al weten, is Tamara zwanger. Vanaf 30 januari begint haar zwangerschapsverlof en om die reden zullen haar lessen opgevangen worden door collega's. Door op de foto te klikken kun je een overzicht zien van wie welke les overneemt. 

Tamara, geniet van je verlof en we zien jou en je kleintje graag weer terug. 

Definitieve startlijst onderlinge wedstrijd 11 en 12 januari 2020

January 10, 2020

Als je op de foto klikt zie je de definitieve startlijsten van de onderlinge wedstrijd van dit weekend. Heel veel succes aan alle ruiters die meedoen!

Please reload

Haarsteegsestraat 56

5254 JS Haarsteeg

Manege Ars-Longa

bel: 06 53160376

mail: info@manegearslonga.nl

 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon