top of page

Paarden en Pony's

Bon Vivant (Paard)

Zijn bijnaam is nu al: GVR (grote vriendelijke reus). Het is namelijk een hele lieve ruin met een stevige bouw. Met rijden wil hij graag voor je werken en hij zal niet zomaar wegrennen of bokken. Hij loopt heel mooi en hij kan ook veel tijdens het rijden (Z-dressuur). In de stal komt hij gelijk naar je toe om te knuffelen. Borstelen vindt hij fijn, hij blijft dan rustig staan. Ook opzadelen vind hij niet erg want dan weet hij dat hij weer mag rijden.

Cappucino (D-Pony)

Cappuccino heeft zijn naam te danken aan zijn aparte koffiekleur. Deze brave ruin is favoriet bij de beginnende ruitertjes. Met zijn fijne galop geeft hij een vertrouwd gevoel. Hij is gek op aandacht en knuffels en snoepjes. Op stal staat ze ook braaf stil.

Chaney (Paard)

Chaney is een hele lieve knappe merrie voor jong en oud. Poetsen vindt ze heerlijk. Tijdens het rijden is ze braaf. Met springen is ze erg vlot. Ze zet elke rit altijd haar beste beentje voor.

Danny (D-Pony)

Danny is een super lieve, maar ondeugende pony. Op Danny kun je veel leren, maar je moet wel een beetje ervaring hebben. Zij kan best schrikachtig zijn en zij heeft een eigen willetje. Als je een band met haar hebt, dan kun je veel met haar bereiken. Zij vertrouwt je dan bij enge dingen, zoals springen, maar ze probeert het dan wel. Met veel geduld, win je haar vertrouwen. Ook in de stal is ze heel lief en wacht ze braaf tot zij gezadeld is.

Elie (D-Pony)

Elie is een brave, maar soms eigenwijze Welsh pony. Knuffelen doet hij graag en hij is erg lief voor kinderen en ook voor de andere pony's en paarden. Elie wil graag voor je werken en is vooral gek op springen. Ook gaat hij heel graag los in de bak of in de paddock als het mooi weer is, waar hij dan lekker even gek kan doen.

Firefly (D-Pony)

Firefly is een 22 jarige ruin van 1.47 m. Hij heeft jarenlang voor de koets gelopen samen met zijn buurman Rainbow Dash. Hij is soms een beetje knorrig op stal, maar vindt poetsen stiekem heel fijn. Brokjes vindt hij super lekker, hij eet soms bijna de voerschep op. Tijdens het rijden is hij vlot en lief.

Mustafa (E-Pony)

Mustafa is een 10 jarige ruin van 1.54. Hij heeft Arabisch bloed en is ontzettend knap. Hij is ontzettend braaf, waar veel ruiters van kunnen genieten. Hij is soms een beetje vlug, maar hij kan ook ontzettend relaxed rondlopen. Hij is gek op aandacht en poetsen en snoepjes.

Oike (D-Pony)

Oike is een hele lieve, mooie en trouwe pony. Ze is heel zacht van aard. Ze houdt er alleen niet van als pony's of paarden te dichtbij komen. Dan laat ze merken dat je afstand moet houden. Ze werkt graag voor je, is nieuwsgierig en eet graag. Als er in de les iets gebeurt waardoor er pony's schrikken, staat Oike meestal te kijken van 'wat doe je. Er is niks aan de hand'. Ze is superlief in de stal en op de poetsplaats met opzadelen en borstelen.

Picasso (D-Pony)

Picasso is een witte ruin, die eigenlijk nergens bang voor is. Hij is soms wat vlug, maar meestal loopt hij rustig. Hij kan goed springen en dat vindt hij zelf ook erg leuk. Maar ook dressuur doet hij goed. In de stal is hij soms niet zo lief (hij draait zijn kont naar je toe) maar als je gelijk laat zien, dat jij de baas bent, dan is hij gewoon braaf. En als hij je eenmaal kent, dan doet hij helemaal niks. Met rijden en springen is hij altijd superlief en wil hij graag voor je werken.

Polly (B-Pony)

Polly is het kleintje van de manege. Je kan haar uren poetsen. Dat vindt ze zo fijn, dan staat ze gewoon met haar ogen dicht. Ze is echt heel lief, maar ze heeft een eigen willetje en is dan echt ondeugend. Ze is best sterk, zeker voor de kleinere kinderen die op haar rijden. Met haar korte beentjes kan ze hard galopperen. In de stal is ze makkelijk met zadelen. Met haar eigenwijze, lieve karakter is ze een echt boefje.

Red Pebbles (C-Pony)

Pebbeltje is een hele lieve, leuke pony. Zij is soms (grappig) ondeugend, maar zij wil wel altijd goed haar best doen. Zij vind het fijn om gepoetst te worden. Aansingelen vindt ze niet zo fijn en bij het hoofdstel omdoen, probeert zij altijd wie de baas is, dat is haar spelletje. Red Pebbles kan mooi lopen en springen vindt ze geweldig, want dan staan haar oortjes naar voren.

Shakira (E-Pony)

Shakira is een stevige merrie met een super lief karakter. Ze is braaf tijdens de lessen en op buitenritten. Ze begint soms wat relaxed, maar eenmaal op gang heeft ze fijne gangen. Ze is dan ook voor de beginnende en de gevorderde ruiter een fijn manegepaard.

bottom of page