top of page
Groepslessen

 

Manege Ars-Longa beschikt over 23 Pony’s en 8 Paarden. Deze worden dagelijks ingezet in kleinschalige lessen waar de nadruk ligt op het leren van een degelijke basis en het hebben van plezier. Diverse gediplomeerde instructeurs zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Bixie

Voor alle jonge ruitertjes onder de 6 jaar bieden wij bixie lessen aan. Hier leren de kinderen omgaan met pony's en zullen ze spelenderwijs kennismaken met het paardrijden. Heb of ken jij een enthousiast kind dat niet  kan wachten op te beginnen met paardrijden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en aanmelding.

 

Op manege Ars-Longa worden dressuur-, spring- en carrousellessen gegeven. Er zijn regelmatig gezellige onderlinge wedstrijden waar gestreden wordt om de jaarlijkse clubkampioen titel!

Privé lessen

 

Voor de absolute beginner starten wij eerst met een aantal privé-lessen. Deze privé-lessen hebben als doel vertrouwd te raken met je pony of paard en de basisbegrippen te leren van het paardrijden. Zodra de basisvaardigheden beheerst worden, kan er worden ingestapt in een groepsles. Vanzelfsprekend blijft het mogelijk om in een privé-les aan specifieke vaardigheden te werken.  

 

De gevorderde ruiter is natuurlijk ook van harte welkom bij Ars-Longa. Na een proefles om het niveau te bepalen, wordt in samenspraak met de instructeur gekeken wat het best passende lesuur is.

Kinderfeestje

 

Voor het allerleukste kinderfeestje moet je op Manege Ars Longa zijn!  De kinderfeestjes zijn een hele leuke manier om kennis te maken met het paardrijden! Onder begeleiding wordt er pony gereden. De jarige kan voor of na het rijden met de feestvierdertjes de cadeautjes uitpakken en wat drinken en eventueel pannenkoeken eten in onze bar.

 

Wij adviseren de kids makkelijk zittende kleding (lange broek!) en regenlaarzen aan te trekken. Wij stellen goedgekeurde veiligheidscaps beschikbaar (verplicht). De kinderen die al kunnen paardrijden, kunnen hun eigen rijbroek, rijlaarzen en cap gebruiken. 

 

 

 

 

Huren & leasen

 

Lijkt het jou leuk om eens te ervaren hoe het is om een eigen pony te hebben. Dan is het mogelijk om bij Manege Ars Longa een pony te huren tijdens een van de schoolvakanties. Dit is in alle schoolvakanties mogelijk!

 

Op manege Ars-Longa is het ook mogelijk om een pony of paard te leasen. Voor degene die overweegt om een pony of paard aan te schaffen is dit een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het “hebben” van een eigen pony of paard. Er zijn diverse mogelijkheden waaronder het geheel of gedeeltelijk leasen.

 

 

 

 

bottom of page