top of page

Archief

Update Corona virus

April 24, 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Dit betekent dat vanaf woensdag 29 april de lessen voor de jeugd t/m 18 jaar weer gaan beginnen in de buitenlucht. Hierbij moet wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden tussen elkaar. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Hierbij willen wij aanvullen dat iedereen tot 18 jaar weer kan komen paardrijden op zijn eigen les tijd. We verzoeken wel dat iedereen maar een kwartier vóór de les op de manege aankomt en een kwartier ná de les weer naar huis gaat. Je komt met één begeleider (bijvoorbeeld een ouder of verzorger) en verder komen er geen vriendjes of vriendinnetjes mee. De begeleider wordt tussentijds ook verzocht om even weg te gaan. Op deze manier is het niet te druk op stal en aan de bakrand. De Groepslessen zullen in de buiten bak en de spring wei gegeven worden. De Privé lessen mogen in de achter bak beginnen (maar Nienke doet zo veel mogelijk buiten). Tijdens de lessen, zullen wij de begeleiders en de ruiters informeren over het programma dat we gaan opstarten betreft het inhalen van de verloren lessen. Afwezigheid van lessen kan nog steeds doorgegeven worden via de Ruiter App.

Maatregelen Corona virus

March 10, 2020

Naar aanleiding van de verspreiding van het Corona virus de onderstaande mededeling:

Onze lessen voor kinderen en volwassenen gaan door. Echter, wij volgen het advies van het RIVM op en vragen alle klanten en medewerkers met gezondheidsklachten (hoesten, kortademig, koorts) zich af te melden en thuis te blijven. 

Voor het inhalen van lessen worden speciale momenten ingepland. Hierover volgt nog informatie. 

Clinic van Lammert Haanstra

February 14, 2020

Manege Ars-Longa had niemand minder als longeer- en dressuur specialist Lammert Haanstra gevraagd om zijn kennis, passie en vakkundigheid over te dragen tijdens een 3 uur durende clinic.

Een verslag van deze clinic is te lezen door op de foto te klikken. 

Zwangerschapsverlof Tamara

January 29, 2020

Zoals velen van jullie al weten, is Tamara zwanger. Vanaf 30 januari begint haar zwangerschapsverlof en om die reden zullen haar lessen opgevangen worden door collega's. Door op de foto te klikken kun je een overzicht zien van wie welke les overneemt. 

Tamara, geniet van je verlof en we zien jou en je kleintje graag weer terug. 

Definitieve startlijst onderlinge wedstrijd 11 en 12 januari 2020

January 10, 2020

Als je op de foto klikt zie je de definitieve startlijsten van de onderlinge wedstrijd van dit weekend. Heel veel succes aan alle ruiters die meedoen!

Carrousel uitvoering en nieuwjaarsborrel

January 03, 2020

Wij nodigen u allen uit om op 4 januari 2020 om 19:30 te komen kijken naar een uitvoering van onze jeugd carrouselgroep. Na de show zouden wij graag samen het nieuwe jaar inluiden. Iedereen is welkom!

Sinterklaas

November 26, 2019

Sinterklaas is weer in het land en alle kinderen tot 9 jaar mogen bij manege Ars Longa de schoen komen zetten! Hopelijk zijn jullie allemaal lief geweest en komt Sinterklaas de schoentjes ook dit jaar weer vullen! Vanaf 6 december kunnen jullie je gezette schoentje komen legen!

Sint Maarten

November 10, 2019

Tijdens de Sint Maarten viering in Zaltbommel, waren ook speciale gasten van Manege Ars Longa uitgenodigd. Walter met onze lieve Viona zijn te zien in het volgende filmpje: https://www.omroepgelderland.nl/media/player/33293 

Definitieve startlijst onderlinge wedstrijd

September 20, 2019

De definitieve startlijst voor de wedstrijd van 21 en 22 september. Wees op tijd en houdt rekening met eventuele inloop en uitloop. 

Veel succes en plezier!

Carrousel uitvoering in Meeuwen

September 06, 2019

Afgelopen zaterdag 9 september 2019 gaf onze Carrouselvereniging Changement een geweldige show op de streekdagen in Meeuwen! Met 16 ruiters en 16 paarden op een onbekend terrein waar van alles te zien en te horen was, zijn wij ontzettend trots met de fantastische show die hier neergezet is!

Op onze video pagina kunt u de uitvoering terugkijken. 

Roosterwijziging 7 september

August 30, 2019

Vanwege de streekdagen in Meeuwen en de uitvoering van onze carrousel vereniging Changement, wisselen op zaterdag 7 september de lessen van 10 uur en 13 uur om. 

Dus de ruiters uit de les van 10 uur rijden eenmalig om 13 uur en de ruiters uit de les van 13 uur rijden om 10 uur deze dag. 

Uitvoering carrousel

August 23, 2019

Zaterdag 7 september komen de paarden en ponies van manege Ars Longa in actie op de jaarlijkse streekdagen in Meeuwen. Op dit evenement zal onze carrousel vereniging Changement om 15:00 uur een show geven. 

Kom jij ook kijken? Voor meer informatie over het evenement ga naar https://www.streekdagen.nl/ 

1e Onderlinge Dressuurwedstrijd

August 18, 2019

Op zaterdag 21 september en zondag 22 september gaat het nieuwe wedstrijdseizoen van start!

Zaterdagavond beginnen we met de volwassenen en de rubriek 'eigen paard'. 

Zondag is voor de jeugd. 

Inschrijven kan op het mededelingenbord naast de kantine. Inschrijven kan t/m 6 september. 

Veel succes met oefenen!

Jeuk!

August 16, 2019

Wij verzoeken iedereen die gebruik maakt van eigen dekjes, oornetjes, peesbeschermers en dergelijke om deze spullen te wassen zonder wasverzachter en met vloeibaar wasmiddel. Sommige ponies en paarden kunnen hier gevoelig voor zijn en dan jeuk en irritatie aan de huid ervaren. 

Bij voorbaat dank!

Ponykamp juli 2019!

July 16, 2019

Ponykamp juli 2019 was met dank aan de enthousiaste ruiters, liefste ponies en vrolijke leiding weer een succes!

Een filmpje van dit leuke avontuur is terug te vinden op de video pagina. 

Springles van Twan Pardoel!

May 21, 2019

Deze maand hebben we in het talentenplan een bijzondere les gehad: springles van Twan Pardoel! Wat is het goed bevallen en wat hebben onze talentjes weer veel geleerd. Het was een geweldige ervaring. Twan, namens team Ars Longa en namens ons talentenplan, heel erg bedankt voor je inzet en je leuke les!

Uitslag 4e Onderlinge Dressuurwedstrijd Volwassenen

May 17, 2019

Op zaterdagavond 18 mei hebben we alweer de 4e en laatste (!) onderlinge dressuurwedstrijd voor volwassenen georganiseerd. De uitslag kun je zien door op de afbeelding te klikken. Het was een supergezellige avond en iedereen heeft zich weer van zijn/haar beste kant laten zien. Wij zijn trots!

4e Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

May 18, 2019

Op zondag 19 mei organiseren we de 4e en laatste (!) onderlinge dressuurwedstrijd (seizoen 2018/2019) voor de Jeugd. De definitieve startlijst is te bekijken door op de afbeelding te klikken. Er zijn een aantal wijzigingen in de tijden, dus kijk even goed hoe laat je moet starten. De kosten bedragen €7,50 per persoon en is op de dag zelf te voldoen. Succes en veel plezier met oefenen!

Ponykamp!!!

April 30, 2019

Het eerste ponykamp van dit jaar op Manege Ars Longa was een succes!

3 dagen en 2 nachten vol lachen, dansen en natuurlijk paardrijden. De gezelligheid van de kinderen, het enthousiasme van de leiding en het geweldige karakter van onze pony's en paarden zijn een gouden combinatie!

 

Er zijn nog plekken vrij voor ponykamp op 15 juli en 5 augustus. Mocht je interesse hebben, wacht dan niet te lang, want vol=vol

Gratis Poetscursus

February 22, 2019

Op zaterdag 23 februari wordt een mini-poetscursus gegeven voor ruitertjes van Ars Longa. Hier wordt ingegaan op het goed poetsen van de pony's en waarom, op- en afzadelen, hoofdstel aan- en uitdoen, stijgbeugels op maat maken en hoeven uitkrabben. Je mag je eigen poetsspullen meenemen! De cursus duurt van 13.00 tot 14.00 uur. Graag opgeven in de kantine. Max. 10 deelnemers om de aandacht optimaal te houden. Vol = vol!

Gastles van Rik Jespers

January 02, 2019

Afgelopen donderdag 3 januari kregen onze Talentenplan-ruiters een gastles van Rik Jespers.

Rik Jespers runt zijn eigen manege en trainingsstal ' Stal Hoeveneind' in Teteringen.

Er werd in 3 groepen gereden en elke groep kreeg gerichte instructie, afhankelijk van leeftijd en niveau.

Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om Rik van harte te bedanken voor de gegeven lessen. Onze talentenplan-ruiters kunnen weer aan slag met alle tips!

Op onze facebookpagina staan meer foto's.

Onderlinge Dressuurwedstrijd Volwassenen

December 28, 2018

Op zaterdagavond 29 december werd de tweede Onderlinge Dressuurwedstrijd voor volwassenen georganiseerd. 

Het was een hele geslaagde, gezellige avond. De uitslag is te zien door op de afbeelding te klikken. 

Lessen inhalen i.v.m. de kerstdagen

December 24, 2018

Er is een extra inhaalmogelijkheid vanwege de lessen die op Eerste en Tweede Kerstdag vallen. Deze inhaallessen vinden plaats op donderdag 27 december:

verdeelde bak 10.00-11.00

verdeelde bak 11.00-12.00

rijtjesles 12.00-13.00

Graag opgeven bij Walter (telefonisch of via app).

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

December 15, 2018

Op zondag 16 december werd de tweede Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de Jeugd georganiseerd. De uitslag is te zien door op de afbeelding te klikken. Het was een geslaagde dag. Iedereen bedankt voor de gezelligheid, de mooie proeven en natuurlijk voor de hulp achter de schermen!

Spetterend optreden van Carrouselvereniging Changement

December 14, 2018

Afgelopen zaterdag 15 december gaf onze Carrouselvereniging Changement een optreden op Manege Hoeveneind in Teteringen. Het was een groep met 16 combinaties die een spetterende show weggaven. De beelden spreken voor zich! Ook een keer een show zien of boeken, neem dan vrijblijvend contact op met Walter van de Brand: 06-53160376 De video is te bekijken door op de afbeelding te klikken of op onze videopagina: https://www.manegearslonga.nl/video-s

Nieuwjaarsborrel

January 11, 2019

Op 12 januari is onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel. We willen graag met jullie proosten op het nieuwe jaar. Het eerste drankje is van het huis! Vanaf 18.30 zijn jullie van harte welkom. Om 19u begint het. Carrouselgroep Cheval Volant zal een mooie demonstratie verzorgen! We hopen jullie allemaal te zien. Voor de volledige informatie kunt u op de afbeelding klikken.

Show Carrousel Vereniging Changement

December 14, 2018

Komen jullie ons aanmoedigen? Op zaterdag 15 december om 18.30 verzorgt onze Carrousel Vereniging Changement een show op Manege Hoeveneind in Teteringen (bij Breda). Heel veel van onze manegepaarden en -pony's doen hun uiterste best om voor jullie te schitteren! het zou leuk zijn  om jullie daar allemaal te zien: Hoeveneind 118, 4748 NH Teteringen.

Klik op de afbeelding voor de volledige informatie.

Sinterklaas

November 24, 2018

Alle Ars-Longa kindjes tussen de 6 en 9 jaar mogen deze week hun schoentje zetten bij de schoorsteen in de kantine. Hopelijk vult Sinterklaas deze weer. Vanaf 3 december mogen de schoentjes uitgehaald en opgehaald worden. 

Bedankt lieve Speedy

November 14, 2018

Lieve Speedy,
Zo vele kinderen hebben op jou leren rijden. Altijd werkwillig en nooit was jou iets teveel, totdat je een infarct kreeg.
De laatste jaren mocht jij van je pensioen genieten in de wei, totdat dat ook te veel werd.
Lieve Speedy. Je was de beste !!
We zullen je nooit vergeten.....

Lessen inhalen:

October 31, 2018

Vanwege de volle jeugdlessen zijn er veranderingen rondom het inhalen: Als eerste dient er minimaal 24 uur van tevoren afgemeld te worden voor een les, anders heeft u geen recht om de les in te halen. Inhalen in de lessen is niet meer mogelijk, omdat de meeste lessen vol zitten en we de kwaliteit willen behouden. Nieuwe inhaalmomenten: Elke eerste zaterdag van de maand om 9:00 uur, inhaalles voor gevorderden. Elke laatste zaterdag van de maand om 9:00 uur, inhaalles rijtjesles. Voor deze lessen kan ingeschreven worden op het magneetbord naast de kantine. Ook hier zit een limiet aan en geldt vol = vol. Wij hopen hiermee het inhalen beter te laten verlopen voor onze klanten. Vragen of opmerkingen kunt u altijd bij ons kwijt.  

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd van zaterdag 29 september

September 28, 2018

Op zaterdagavond 29 september wordt de onderlinge dressuurwedstrijd voor volwassenen gereden. De uitslag is bekend en is te vinden door op de afbeelding te klikken. Iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Uitslagen van zondag 30 september

September 29, 2018

De eerste onderlinge dressuurwedstrijd van seizoen 2018/2019 voor de jeugd heeft plaatsgevonden op zaterdag 29 en zondag 30 september a.s. De uitslag is bekend! Je kunt deze bekijken door op de afbeelding te klikken. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. Gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Prince

September 02, 2018

Mogen we jullie even voorstellen aan Prince, onze nieuwste aanwinst!

Paco

August 31, 2018

Onze lieve Paco heeft na jaren zich ingezet te hebben voor alle kinderen een leuk plekje gevonden in Gameren. Wij bedanken Paco voor zijn inzet en Willeke voor haar goede zorgen !

Gratis poetscursus

September 07, 2018

Op zaterdag 8 september a.s. wordt er weer een gratis poetscursus gegeven voor de ruitertjes (en hun ouders) van manege Ars Longa. Hier wordt ingegaan op: het goed poetsen van de pony’s en waarom dat nodig is, hoeven uitkrabben, op- en afzadelen, hoofdstel aan- en uitdoen, stijgbeugels op maat maken. Deelname is gratis dus geef je snel op aan de bar, want vol is vol! De cursus is van 13.00u-14.00u.

Uitslag laatste Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

June 23, 2018

De uitslag van de laatste Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de Jeugd is bekend (zichtbaar door op de afbeelding te klikken). Er is heel goed gereden en veel deelnemers hebben weer winstpunten te pakken. Daarnaast kregen we complimenten van de jury dat de pony's er zo mooi uitzagen!

Definitieve Startlijst laatste Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

June 23, 2018

De laatste Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de Jeugd van dit seizoen wordt verreden op zondag 24 juni a.s. De definitieve startlijst is te zien door op de afbeelding te klikken. We wensen iedereen a.s. zondag veel succes! 

Notitie: F2 staat gelijk aan B zonder galop! 

Definitieve startlijst Onderling Dressuur Volwassenen

June 22, 2018

Manege Ars Longa organiseert weer de laatste Onderlinge Dressuurwedstrijd voor Volwassenen op zaterdagavond 23 juni. Er zijn ook enkele startplaatsen beschikbaar voor kinderen die graag op zaterdag willen rijden.

Kijk voor de definitieve startlijst door op de afbeelding te klikken! We wensen iedereen veel succes!

En zijn naam is....

June 04, 2018

Hebben jullie onze nieuwe aanwinst al gezien? Deze knappe ruin heeft alleen nog een naam nodig! Kunnen jullie ons helpen met de keuze? Lever een briefje met de naam van jouw keuze in bij de bar. Vergeet niet ook je eigen naam erop te zetten! Jullie krijgen tot en met a.s. vrijdag 8 juni de tijd om een passende naam door te geven en zaterdag 9 juni zullen wij de naam en de winnaar bekend maken. De winnaar krijgt een privéles op deze pony! Spannend!!

BBQ-party

July 06, 2018

Op zaterdag 7 juli a.s. is er een BBQ-party bij Manege Ars Longa, georganiseerd door Carrouselvereniging Changement. De opbrengst zijn deels een sponsoring voor de carrouselvereniging. Iedereen is welkom! Kosten, incl. welkomstdrankje € 15,- p/p, kinderen 4-12 jaar: 7,50. Overige drankjes zijn exclusief! Graag opgeven bij Walter voor 1 juli a.s. Graag vooraf contant betalen. Zorg dat je erbij bent!! Voor meer info zie onze facebookpagina.

Clinic Paardenfysiotherapeut Jarko Dun

March 16, 2018

Zaterdag 17 maart jl. werd er een clinic van Jarko Dun georganiseerd op Manege Ars Longa. Hij is paardenfysiotherapeut en werkt met veel topruiters uit de dressuur, springsport en eventing. Samen met deze ruiters brengt hij paarden in topconditie. Tijdens de clinic heeft hij zijn kennis en enthousiasme gedeeld via een powerpoint presentatie en tijdens het praktijkdeel behandelde hij een paard. Ook gaf hij vanaf de grond instructie aan het talententeam.

Graag willen wij via deze weg iedereen bedanken voor hun aandacht, inzet en medewerking. Onze speciale dank gaat uit naar Jarko!

Ponykamp!!!!

April 29, 2018

Hebben jullie het al gehoord? Er wordt, bij voldoende deelname, een PONYKAMP georganiseerd op manege Ars-Longa!

Van maandag 30 april t/m woensdag 2 mei 2018!

Dus 3 dagen en 2 overnachtingen!! We bieden een programma vol met leuke spelletjes: pony rijden, pony versieren, bonte avond en nog veel meer ....

Inschrijven kan nog bij Walter of aan de bar.

Kosten zijn € 185,-

P.S. In de zomervakantie zijn er meerdere ponykampen!!

Pony Power for Kids

March 24, 2018

Op 25 maart is er in Manege Ars Longa een gratis informatiemiddag over de cursus: Pony Power for Kids. Deze cursus is geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Deze cursus wordt m.b.v. pony's gegeven en laat kinderen letterlijk in hun eigen kracht komen. Hierdoor oefenen kinderen op een speelse, educatieve manier de sociale vaardigheden. De cursus start in juni op onze locatie in Velden en zal 5 middagen en een terugkomdag bevatten. De info-middag waarin alle uitleg over de cursus gegeven wordt, duurt van 14-16 uur. Aanmelden kan bij Manege Ars Longa of via info@spoenckkc.nl.

Clinic Tanja Awater

January 04, 2018

Ons talentenplan was V.I.P bezoeker van de clinic van Tanja Awater met haar paard Ziniki (v. Special D).

Tanja rijdt met dit paard succesvol op het hoogste niveau en lest onder meer bij Coby en Marlies van Baalen.

Tanja behandelde te paard vragen van onze talenten over waar ze op dit moment in de training tegen aan lopen. Hierdoor zagen we gelijk wanneer een oefening (niet) goed gereden werd. 

Daarna kwam Tanja tijdens de Talentenplus-les zelf in de bak om onze talenten tips te geven. Ook de andere talententeams krijgen nog een les van Tanja! 

Tanja, hartelijk bedankt voor je tips en les en  heel veel succes in je dressuur carrière samen met Ziniki!

Dressuurwedstrijd voor Volwassenen

January 19, 2018

Wegens succes organiseren wij opnieuw een

Onderlinge Dressuur wedstrijd voor volwassenen!!!

Wanneer? Zaterdagavond 20 Januari 2018 

Inschrijven mogelijk tot 6 januari 2018

Kosten €7,50 p/p, op de avond zelf te voldoen! 

Nieuwjaarsborrel

January 05, 2018

Op 6 januari 2018 nodigt Manege Ars Longa alle manegeklanten, pensionklanten en betrokkenen uit voor een spetterende Nieuwjaarsborrel met om 17.00U een knallend optreden van Carousselvereniging Changement!!

Kom ook gezellig met ons proosten op het nieuwe jaar. Je bent welkom vanaf 17.00u en het duurt tot in de late uurtjes.

Schoen zetten

December 04, 2017

Net als vorige jaren mogen alle kinderen t/m 9 jaar van Manege Ars Longa hun schoen zetten in de kantine bij de schoorsteen. Wij hebben dan op 2 december van 14-16u Sinterklaasfeest en Sinterklaas heeft gezegd dat hij probeert te komen, samen met zijn pieten! Die middag mogen ook de schoentjes uitgehaald worden!

Aankondiging Pas de Deux 2017

December 22, 2017

Wat is een Pas de Deux?

Dat is een dressuurproef op muziek die je met z'n tweeën zo mooi en synchroon mogelijk moet rijden.

Dus wil jij samen met je vriendinnetje, vriendje, mama, papa, oma of opa een leuke Pas de Deux-proef rijden, schrijf je dan snel in, want Vol is Vol!

De Pas de Deux proeven worden gehouden op 23 december in de middag (exacte tijden volgen nog) bij Manege Ars Longa. De kosten bedragen €7,50 per persoon. Je kunt je inschrijven op de lijst op het mededelingenbord naast de kantine.

Davina

November 14, 2017

Sommigen van jullie zullen haar al wel in de stallen ontmoet hebben, maar toch willen we onze nieuwste aanwinst nog even officieel aan jullie voorstellen: Davina heet ze. Het is een merrie van 14 jaar en superlief! Ze rijdt dressuur in L en ook springen in L. Ze is braaf op stal en onder het zadel. Ze is wel heel actief tijdens het rijden en daarom wordt ze ingezet in de lessen voor de wat gevorderde ruiters.

Uitslagen van 28 en 29 oktober

October 27, 2017

De uitslagen van de eerste onderlinge wedstrijd meetellend voor het kampioenschap 2017/2018 zijn bekend (klik hiervoor op de foto).

Wij zijn erg trots op wat de kinderen weer hebben laten zien. Heel erg knap gedaan iedereen!

Verder willen wij de ouders bedanken voor het begrip en geduld. Wij streven er naar om het wedstrijdschema aan te houden en dat is dit keer niet is gelukt. Onze welgemeende excuses hiervoor. We gaan dit evalueren en zorgen ervoor dat de volgende wedstrijd weer verloopt zoals u van ons gewend bent.

Afscheid van Anita

October 26, 2017

Helaas... waar we al bang voor waren is werkelijkheid geworden. Anita is niet meer... Na 2 weken in de kliniek kregen we vanmorgen het bericht dat er niets meer aan te doen was. De antibiotica sloeg niet aan. De veeartsen adviseerden om haar in te laten slapen zodat verder lijden haar bespaard bleef. Wij willen Lenneke van Riel van DAP Moergestel bedanken voor de wijze waarop ze alles in het werk heeft gesteld om Anita er bovenop te helpen. Het mocht niet baten...

Wij zullen op zoek moeten naar een vervanger voor Anita, al zal dit heel lastig worden. Anita is niet te vervangen! Honderden kinderen hebben op deze lieve, brave, vrolijke en altijd vriendelijke New Forest pony leren paardrijden. Anita bedankt!!

Tiroler Abend

November 02, 2017

Jaaaa!!! Het is weer zover: op vrijdag 3 november vanaf 21.30u is onze beroemde Tiroleravond! Entree is gratis!
Kom je ook?

Dag lieve Kamaz...

October 15, 2017

Helaas hebben we Kamaz (Kamasutra) moeten laten inslapen. Haar dikke darm was gedraaid en het werd niet beter. Gezien haar leeftijd (25) was een operatie te riskant. We gaan haar ontzettend missen. Het was een geweldig fijn manegepaard en zeer meewerkend. Dag lieve Kamaz...

LET OP: Wijziging Automatische Incasso

October 11, 2017

Let op: de automatische incasso wordt gewijzigd. Vanaf 1 november wordt de incasso altijd begin (1e) van de maand afgeschreven. Het kan dus zijn dat er bij u ter overbrugging van een aantal dagen tot aan 1 november een kleiner bedrag afgeschreven wordt. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u hiervoor altijd bij Walter terecht (06 53160376).

Nieuwste aanwinst

October 07, 2017

Mogen we onze nieuwste aanwinst even aan u voorstellen: dit is onze nieuwe manege-hond. Het is een reu van 14 weken van het ras Kuvasz, een Hongaarse herder. Hij luistert naar de naam OKER.

Demonstratie Carousselvereniging Changement

September 30, 2017

Tijdens het Heusdens Ruiterfestijn gaf onze eigen Carrouselvereniging Changement een demonstratie. Het was een groot succes. Voor meer info: 

https://www.manegearslonga.nl/carrousel en 

https://www.manegearslonga.nl/video-s

Haadi

September 19, 2017

Helaas hebben wij vandaag afscheid moeten nemen van Haadi. Hij had al langere tijd last van een langdurige en pijnlijke peesblessure en toen we hoorden dat er geen kans was op herstel hebben wij in het belang van Haadi moeten besluiten om afscheid van hem te nemen om hem niet langer pijn te laten hebben. 

Vakantie!

July 30, 2017

Ook onze paarden en pony's gaan vakantie vieren! Daarom is onze manege gesloten van maandag 31 juli t/m zondag 13 augustus. Deze twee weken zijn er dus geen lessen! Het team van Manege Ars Longa wenst iedereen een fijne en zonnige vakantie!

Carrousel Vereniging Changement geeft voorstelling!

June 30, 2017

Op 1 juli a.s. geven onze carrouselgroepen (kids en volwassenen) een mooie voorstelling! Iedereen is welkom om ze te komen aanmoedigen bij ons op de manege. Dus heel graag tot ziens op 1 juli!!

Voor de complete informatie kun je doorklikken op de foto.

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

May 20, 2017

De uitslag van de Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de Jeugd van zondag 21 mei 2017 is bekend.  Ook zijn onze Winterkampioenen bekend. Iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Als je op de foto klikt, krijg je de uitslag te zien.

Hoera, een meisje!!

May 23, 2017

Op dinsdag 23 mei zijn Raymonda & Niels trotse mama en papa geworden van hun mooie kleine meid Jaylinn. Mama en Jaylinn maken het goed. Van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst namens team Ars Longa!

Bedankt!

May 06, 2017

Wat zijn wij verwend met alle mooie kraamcadeaus! Namens Christian willen we iedereen bedanken voor de leuke cadeautjes, tekeningen, kaarten en andere gelukwensen! Tot snel allemaal, groetjes Tamara

Derde Onderlinge Dressuurwedstrijd t/m 18 jaar

May 20, 2017

Op zondag 21 mei 2017 wordt alweer de 3e Onderlinge Dressuurwedstrijd van het seizoen gehouden. De te rijden proeven zijn: B zonder galop, B1, B2, L1 en L2. De kosten bedragen € 7,50, op de dag zelf te voldoen. Inschrijven kan op het mededelingenbord naast de kantine en is mogelijk t/m 8 mei 2017.

Hoera, een jongen!

March 10, 2017

Mogen we deze mooie jongen even aan u voorstellen? Tamara is zaterdag 11 maart bevallen van een zoontje Christian. Het gaat heel goed met moeder en kind. We willen ze via deze weg heel veel geluk wensen met z'n vijven!

Carnaval

February 26, 2017

Ook onze pony's en paarden willen graag carnaval vieren, dus maandag 27/2 en dinsdag 28/2 a.s. zijn er geen lessen. Deze zijn natuurlijk op een ander tijdstip en in overleg in te halen. Wij wensen iedereen een leuke carnaval en een fijne vakantie!

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

January 21, 2017

De uitslag van de Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de jeugd is bekend. Klik op de foto om de uitslag te bekijken. Het was een geslaagde wedstrijd en we feliciteren iedereen met het behaalde resultaat. We hopen dat jullie genoten hebben!

El Rico

January 15, 2017

Helaas hebben we ook slecht nieuws. We hebben onze lieve El Rico moeten laten inslapen na 15 jaar trouwe dienst. We zullen hem ontzettend missen! Hij was zo braaf dat we hem zelfs in de privé beginnerslessen voor volwassenen indeelden. Hij was ook favoriet bij de oudere jeugd, vooral om te springen. Hij heeft hier gelukkig een mooi leven gehad en is ook weer erg oud geworden.

Nieuwjaarsborrel

January 06, 2017

Op 7 januari was onze Nieuwjaarsborrel. Tijdens deze borrel was er eerst een demonstratie van de Jeugdcarrouselgroep. Ze trainen nog niet zo lang en hebben nu al een geweldige uitvoering neergezet! Deze groep traint superhard op maandag van 17-18u. 

Daarna was de beurt aan de volwassenen met een demonstratie van Carrouselvereniging Changement met maar liefst 12 paarden! Het was ee erg mooie uitvoering! Daarna hebben we er met zijn allen nog een gezellig feestje van gemaakt. Het was een goed begin van het nieuwe jaar!

Spectaculaire Kersttocht

December 27, 2016

In de kerstvakantie stond er een leuke activiteit op het programma: de spectaculaire kersttocht. Het was een groot succes! De tocht werd in het donker gehouden, rondom de manege. De kinderen mochten buiten allerlei opdrachten uitvoeren en uiteindelijk kregen ze warme chocomel bij de kerstman die een mooi verhaal vertelde. Daarna hebben ze met zijn allen nog in de kantine gegeten als afsluiting van een geweldige avond!

Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd wordt verzet!

December 20, 2016

LET OP: De onderlinge Dressuurwedstrijd voor de Jeugd zou plaatsvinden op 8 januari 2017. Deze wordt verzet naar 22 januari 2017!! Willen jullie dit ook aan mederuitertjes doorgeven. Alvast bedankt!

Uitslag Dressuur volwassenen

December 20, 2016

De uitslag van de Onderlinge Dressuurwedstrijd voor volwassenen, van afgelopen zaterdagavond 17 december, is bekend. Om de lijst te zien, klik je op het plaatje. Het was een hele gezellige avond! Allemaal van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat!

Dank u wel Sinterklaasje!

December 10, 2016

Op zondag 11 december mochten de kinderen die de schoen gezet hadden naar de manege komen voor een heerlijk avondje! Daar hadden de Pieten in overleg met Walter en Chantal een heel programma gemaakt. Eerst hebben de kinderen een paardentaart gemaakt die ze aan de pony's mochten voeren, daarna gingen ze zelf pannenkoeken eten. Ook stond film kijken (met wat drinken en lekkers) op het programma en in de pauze mochten ze nog spelletjes doen in de donkere rijbak, wel mét discolicht en muziek!. Het was een geweldig schoencadeau voor iedereen! 

Nieuwjaarsborrel

January 06, 2017

Manege Ars Longa nodigt alle manegeklanten en betrokkenen uit voor onze NieuwjaarsBorrel. Wij zien jullie graag op 7 januari 2017 tussen 15.00u en 19.00u. Eerste consumptie is gratis (koffie, thee, limonade). Om 16.30 vindt er een knallend optreden plaats van onze Caorrouselvereniging Changement! We hopen jullie allemaal te zien.

Spectaculaire Kersttocht

December 27, 2016

Wij hebben weer een geweldige activiteit op de planning staan: op 28 december van 17.00 tot 20.00 uur gaan we een spectaculaire kersttocht organiseren.  Je kunt hiervoor inschrijven op het bord naast de kantine. De kosten bedragen 12,50 p/p incl. eten en drinken. Vol is vol! Het is voor alle leeftijden. Trek warme kleding en laarzen aan en neem je beste zaklamp mee! Onze pony's en paarden krijgen deze avond even rust, dus gaan niet mee.

Domme pieten...

December 04, 2016

Sinterklaas is geweest hoor! Maar we zijn wel geschrokken. Alle schoentjes waren weg, maar toen Chantal en Walter naar buiten gingen, stonden er ineens 2 grote zakken in de tuin. Daar zaten alle schoenen in met een brief. Die domme Pieten toch.... Komen jullie snel jullie schoen uithalen, lieve Manege ArsLonga-kindjes?

Lieve Sinterklaas,

December 02, 2016

Onze schoentjes staan klaar! Hopelijk heeft u tijd om even langs te komen. Wij zijn heel benieuwd of er iets in komt op 5 december... 
groetjes van alle ArsLonga-kinderen.

Winnaar fotowedstrijd bekend!

November 30, 2016

De fotowedstrijd is gewonnen door: Loïs Bruurmijn voor de meeste likes en door Floor Klopper voor de leukste foto! Gefeliciteerd dames! En wat hebben jullie een gave prijs gewonnen: Jullie mogen bij Walter een afspraak maken voor een gratis privéles! Veel plezier alvast!

Triest nieuws

November 24, 2016

Helaas hebben we triest nieuws wat we met jullie willen delen. We hebben heel onverwachts Gijsje en Silver moeten laten inslapen. Silver stond natuurlijk al een tijdje op de wei en was erg dampig. Hij heeft daar nog een heerlijke zomer gehad maar de winter zou echt te zwaar voor hem worden. Dit wisten we al wel en voor hem is het beter, maar we gaan hem toch erg missen. Gijsje was nog veel te jong, maar had een ontsteking aan zijn kaak, die steeds erger werd. Hij is vorige week naar de veearts gegaan en heeft daar een week gestaan. In eerste instantie leken de medicijnen goed aan te slaan, maar helaas werd hij steeds zieker en hij had erg veel pijn. We hebben er echt alles aan gedaan, maar konden geen andere beslissing nemen dan hem in te laten slapen. We zijn er echt verdrietig van en snappen dat jullie dat ook zijn... gelukkig hebben veel leuke, grappige en mooie momenten om Gijsje te herinneren.

2e Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

January 07, 2017

Op zondag 8 januari 2017 organiseren we de 2e Onderlinge Dressuurwedstrijd voor de jeugd tot 18 jaar. Dit word dus jouw tweede score die mee kan tellen voor het winterkampioenschap! Doe je best!

Inschrijven is mogelijk tot en met 24 December 2016. De kosten van €7,50 zijn op de dag zelf te voldoen. 

De te rijden proeven: 

B Zonder galop, B1, B2, L1 en L2.

Onderlinge Dressuurwedstrijd voor Volwassenen

December 16, 2016

Op 17 december a.s. organiseren we de jaarlijks terugkerende Onderlinge Dressuurwedstrijd voor Volwassenen! Inschrijven is mogelijk tot 8 december 2016. De kosten van €7,50 zijn op de avond zelf te voldoen. 

De te rijden proeven: B Zonder galop, B1, B2 en L1-bij voldoende animo.

Poetscursus

November 25, 2016

Op zaterdag 26 november wordt weer een poetscursus gegeven voor ruitertjes (en hun ouders) van manege Ars Longa. Hier wordt ingegaan op: het goed poetsen van de pony’s, hoeven uitkrabben, op- en afzadelen, hoofdstel aan- en uitdoen, winterdeken op- en afdoen, controle of het harnachement goed ligt, pony na-verzorgen in de zomer (nieuw!). Deelname is gratis dus schrijf je snel in op het mededelingenbord naast de kantine, want vol is vol!

UITSLAG Eerste Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

October 29, 2016

De uitslag van de eerste onderlinge dressuurwedstrijd voor de jeugd (tot 18 jaar) is bekend. Deze uitslag wordt zichtbaar als je op de foto klikt. Wat hebben jullie allemaal goed gereden. Helaas kan niet iedereen in de prijzen vallen, maar iedereen heeft supergoed zijn best gedaan! We willen jullie allemaal bedanken voor de gezellige dag en ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!

Kennismaken met paardencoaching?

October 22, 2016

Op 23 oktober organiseren Suzanne van 'Noble Senses Coaching'  en Monique van 'Spoenkkc' een kennismakings-/ervaringsmiddag bij Manege Ars Longa om laagdrempelig en voor verlaagd tarief (€25,- p.p) kennis te maken met paardencoaching! Coachen met paarden is een bijzondere ervaring en geeft vaak bijzondere inzichten. De feedback van een paard is puur, open en eerlijk. Het is een speciale ervaring die moeilijk in woorden is uit te leggen en die je eigenlijk zelf zou moeten ervaren. Klik op de foto voor meer info. Een kennismakingssessie duurt ongeveer 30 minuten. Deze kans wilt je toch niet missen!? Omdat er beperkte plek is, is aanmelden vereist.

Dit kan t/m donderdag 20 oktober via mail of telefonisch bij: Suzanne van Elderen: info@noblesenses.nl/ 0626457480 of Monique Gresel: moniquegresel@outlook.com /0653540664. Graag tot 23 oktober!

Poetscursus

October 21, 2016

Op zaterdag 22 oktober wordt weer een poetscursus gegeven voor ruitertjes (en hun ouders) van manege Ars Longa. Hier wordt ingegaan op: het goed poetsen van de pony’s, hoeven uitkrabben, op- en afzadelen, hoofdstel aan- en uitdoen, winterdeken op- en afdoen, controle of het harnachement goed ligt, pony na-verzorgen in de zomer (nieuw!). Deelname is gratis dus schrijf je snel in op het mededelingenbord naast de kantine, want vol is vol!

Eventing Clinic voor de talentenplangroepen

September 09, 2016

Zaterdag 10 September zijn beide Talentenplangroepen en de TalentenPlusgroep mee gegaan naar een eventingclinic van Mara van de Ven en Okke Peemen met hun trainer Toine Peemen. Als eerste kregen onze talenten uitleg over de sport, het optimale type paard en het harnachement. Daarna mochten we bij de training van de getalenteerde eventingruiters aanwezig zijn. Het volledige verslag is te lezen door op de foto te klikken.

Rubio & Silver

September 17, 2016

Zoals jullie allemaal gemerkt hebben, staan Rubio en Silver niet meer bij ons op stal. Rubio mag genieten van zijn pensioen en staat bij de opa en oma van Nina vd Bruggen in de wei. Dit is schuin aan de overkant van de manege. Natascha heeft hier vorig jaar mogen herstellen van een blessure en zoals jullie allemaal kunnen zien, is dat heel goed gegaan want ze kan nu weer lekker bij ons meerijden. Dus Rubio gaat daar een heerlijke tijd tegemoet met veel aandacht en geknuffel van Nina en haar familie!

Silver staat in Haarsteeg op de wei, samen met een heel groot Shire paard. Hij heeft het daar erg naar zijn zin. Als je langsrijdt op de Abt van Engelenlaan dan wil hij wel graag dat je even naar hem zwaait.

woensdagmiddaglessen

July 19, 2016

Hoi hoi iedereen van de woensdagmiddaglessen,

Het is dan nu zover. De tijd gaat snel. Onze oudste dochter Martha is 4 jaar geworden en voor haar het moment dat ze naar school mag gaan. Vandaar mijn beslissing om met de woensdag te stoppen. Ik heb altijd ontzettend van jullie genoten. Het was leuk! En dat vonden jullie ook volgens mij ;-). Ik wens jullie allemaal ontzettend veel plezier toe met het rijden op onze manege! En we komen elkaar vast nog eens tegen!! Door het warmterooster van woensdag 14 september (zie facebook) kan ik dus geen afscheid nemen op de 14e dus dat wordt een weekje later op 21 september.  We maken er dan nog een gezellige les van! Voor nu zwaai ik af... Toi toi, Tamara

Zaterdag geen les i.v.m. de hitte

August 26, 2016

Vanwege de hitte is het voor onze pony's en paarden niet verantwoord om de lessen door te laten gaan. Vandaar dat alle lessen van zaterdag 27 aug. geannuleerd worden. Deze kunnen natuurlijk op een later tijdstip ingehaald worden. Hou de website en facebookpagina in de gaten voor het evt. hitterooster van volgende week. 

Vakantie-lesrooster

July 16, 2016

Tijdens de vakantie hebben we een aangepast rooster doordat instructeurs en instructrices op vakantie zijn, maar ook doordat er veel lesklanten op vakantie gaan. Hierdoor zullen er soms lessen samengevoegd worden of de les zal door een andere instructeur/instructrice gegeven worden. Of er wijzigingen voor jou zijn, kun je zien door op de foto te klikken voor het vakantie-lesrooster. De lessen die niet vermeld zijn, gaan gewoon door op de normale tijd met de vaste instructeur/instructrice.

Uitslag Zomerconcours Concours

July 09, 2016

Klik op de foto voor de uitslag van het Zomerconcours. 

Iedereen heeft super gereden! Bedankt voor de gezellige wedstrijd en natuurlijk allemaal gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Laatste poetscursus voor de zomer

July 15, 2016

Op 16 juli van 13.00 - 14.00 uur organiseren wij de laatste poetscursus voor de zomervakantie. In deze gratis les wordt ingegaan op: het goed poetsen van de pony's en het waarom, uitkrabben van de hoeven, op- en afzadelen, hoofdstel aan- en uitdoen, (winter)deken op- en af doen (winterseizoen) en controle of het harnachement goed ligt.

Ouders mogen ook meekijken. Je mag evt. je eigen poetsspullen meenemen. Geef je snel op op het formulier op het mededelingenbord, want er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen!

Nieuwe Valtraining

July 22, 2016

Paardrijden leer je met vallen en opstaan! Komt deze uitspraak je bekend voor? Doe dan snel mee met onze valtraining, zodat je na een val weer sneller opstaat!!

De valtraining wordt gehouden op zaterdag 23 juli a.s. om 16.00 uur. Het kost € 7,50 per persoon. Let op: er is maximaal plaats voor 10 personen dus geef je snel op!

Zomer Concours Dressuur

July 09, 2016

Manege Ars Longa organiseert nog een onderlinge dressuurwedstrijd voor alle jeugdleden van de manege. Deze wedstrijd staat los van de andere wedstrijden, maar we wilden jullie niet laten wachten tot oktober. Dit Zomer Concours wordt gehouden op zondag 10 juli! Je kunt je inschrijven op de lijst naar de kantine t/m 28 juni a.s. De kosten bedragen € 7,50 en is op de dag zelf te voldoen. De te rijden proeven zijn: B zonder galop, B1, B2, L1 en L2. Geef je allemaal snel op, zodat we nog een leuke wedstrijd kunnen organiseren!

Doorgeven Zomervakantie

June 14, 2016

Willen jullie z.s.m. aan de medewerker achter de bar doorgeven wanneer jullie op vakantie zijn en welke lessen jullie hierdoor niet aanwezig zijn? Dan kunnen wij onze lesroosters hierop gaan aanpassen.

Onze paarden en pony's genieten in week 30 en 31 van hun welverdiende vakantie: 24 juli t/m 7 augustus zijn er dus geen lessen. Het team van Manege Ars Longa wenst iedereen een fijne en zonnige vakantie!

Clinic 'Ken je Paard' voor talentengroepen

May 20, 2016

Zaterdag 21 mei werd er voor alle groepen van het Talentenplan een clinic 'Ken je Paard'  georganiseerd op onze manege. Deze les werd verzorgd door Monique Gresel en Suzanne. Zij zijn beiden paardencoaches. Het was een erg interessante en leerzame middag. Als je op de foto klikt, kun je er meer over lezen.

Gratis Poetscursus voor alle ruitertjes van onze manege

May 20, 2016

Tijdens deze poetscursus wordt ingegaan op:

  • Het goed poetsen van de pony’s en het waarom daarvan!

  • Hoeven uit krabben

  • Op en afzadelen

  • Hoofdstel aan en uit doen

  • Winterdeken op en af doen  (winterseizoen.)

  • Controle of het harnachement goed ligt. 

Datum: zaterdag 21 mei 2016 van 11.00-12.00 uur

 

PS: Neem eventueel je eigen poetsspullen mee!

Maximaal 10 deelnemers om de aandacht optimaal te houden.

Meiden of jongens die willen helpen zijn natuurlijk welkom!

Onze paarden en pony's voor het eerst weer naar buiten

May 08, 2016

Kijk snel op de videopagina voor het filmpje waarin onze paarden en pony's voor het eerst weer de wei op mogen. Ze zijn door het dolle heen. Geweldig om te zien!

Top Grooms

April 27, 2016

Deze twee topgrooms, Julia en Kenza, hebben Chantal goed geholpen vandaag bij Dressuurstal Van Baalen, waar ze les had van Marlies van Baalen. Tegelijkertijd had Lisanne Zoutendijk les van Coby van Baalen. Links zie je Lisanne, een bekende dressuuramazone met veel nationale en internationale titels op haar naam en rechts staat onze eigen Chantal. 

Koningsspelen 2016

April 21, 2016

Ook wij deden natuurlijk mee aan de Koningsspelen! Op vrijdag 22 april hebben wij 75 groep-8 kinderen van de basisscholen uit Vlijmen en Haarsteeg ontvangen. Velen maakten voor het eerst kennis met de paardensport. Het was een gezellige en drukke dag, waarbij de kinderen genoten van de diverse mogelijkheden om paard te rijden.
Wij willen alle vrijwilligers bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

Geen les op Koningsdag

April 24, 2016

Tijdens de meivakantie gaan onze lessen gewoon door!

 

Er zijn wel een aantal dagen aankomende periode dat er geen les is:
Woensdag 27 april Koningsdag
Donderdag 5 mei Hemelvaart
Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag

Laatste springavonden van het seizoen

April 29, 2016

Op 30 april en 7 mei worden de laatste springavonden van dit seizoen georganiseerd. Doen jullie allemaal weer mee? Je kunt inschrijven voor verschillende hoogtes, vanaf kruisje. Er valt niks te winnen, dus ook niet te verliezen. Je krijgt 10 min. de tijd om het parcours 2 keer te springen. De beste rit telt. We houden wel een score bij, maar dat is puur voor de eer. Er volgt wel een barrage en misschien zelfs wel een ere-ronde. Dus doe mee als je durft...! Je kunt je opgeven bij de bar of op de lijst naast de kantine.

Lieve Speedy

April 13, 2016

Zoals jullie zien, geniet onze allerliefste Speedy nog steeds van een superfijne oude dag bij ons op de manege. Hij ziet er heel goed uit en geniet volop van zijn pensioen. We willen jullie graag even laten meegenieten...

Magic & Sissi

April 05, 2016

Jullie hebben vast al kennis gemaakt met Magic en Sissi, onze nieuwe aanwinsten. Ze lopen inmiddels al een paar weekjes mee en een aantal van jullie heeft er al op mogen rijden. Het zijn superlieve pony's. Als je meer over ze wil weten, kijk dan eens op de 'pony- en paardenpagina. Magic viel afgelopen dressuurwedstrijd gelijk al in de prijzen! Ook springen is een hobby van hem. Daarnaast zijn ze allebei superbraaf dus ook geschikt voor de beginnerslessen.

Winterkampioenen

March 19, 2016

Omdat de laatste dressuurwedstrijd van dit seizoen gereden is, weten we nu ook de uitslag van onze winterkampioenen:

 

B zonder Galop:         Macy Merkx

B1:                            Elke Romeijn

B2:                            Nicky van Noort

L1:                             Luce Roctus

Eigen/Lease Paard:    Esmeralda van der Made

 

Wat een mooie prestatie! Gefeliciteerd dames!

Voor foto's:  www.maessen.net, onder het kopje 'evenementen'. 

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd Jeugd

March 19, 2016

Afgelopen zondag 20 maart is de laatste onderlinge dressuurwedstrijd voor de jeugd gereden van dit seizoen. De uitslag kun je vinden door op de foto te klikken. Allemaal van harte gefeliciteerd! En alle vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie hulp! De foto's zijn te zien en te bestellen op: www.maessen.net, onder het kopje 'evenementen'. 

Uitslag Onderlinge Dressuurwedstrijd voor Volwassenen

March 18, 2016

De uitslag van de onderlinge dressuurwedstrijd voor volwassenen van afgelopen zaterdagavond is bekend (klik hiervoor op de foto). Gefeliciteerd allemaal! We willen graag alle vrijwilligers bedanken die deze avond mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk willen we ook onze Carrouselvereniging Changement bedanken voor hun geweldige demonstratie! De foto's zijn te zien op: www.maessen.net, onder het kopje 'evenementen'. 

Springavonden op zaterdag 27 febr en 5 maart

February 26, 2016

Doen jullie weer mee? Op 27 februari en op 5 maart houden we weer springavonden. Het duurt ongeveer van 18.30u tot 21.30u. Je kunt kiezen voor kruisje springen of 50-60-70 cm of meer in overleg. Meer informatiie: aan de bar en/of inschrijven kan naast de kantine op het mededelingenbord.

Gespot in het paardenmagazine ROS van feb/mrt 2016:

February 14, 2016

Het paardenmagazine ROS komt een keer per twee maanden uit en in iedere uitgave worden 2 maneges voorgesteld aan de lezers. In de uitgave van febr/mrt 2016 zit daar onze manege Ars Longa bij! Leuk, leuk, leuk!

Carnaval

February 05, 2016

We willen iedereen die carnaval gaat vieren heel veel plezier wensen. Ook de mensen die op vakantie gaan, wensen we natuurlijk een fijne week toe. Tijdens deze carnavalsweek zijn er op maandag en dinsdag geen lessen. Vanaf woensdag gaan alle lessen weer gewoon normaal door. Mocht je in Den Bosch naar de intocht of de grote optocht gaan kijken, let dan goed op: Namora en Ebony vieren daar een feestje. Als je ze spot, mag je de foto mailen naar: manegearslonga@gmail.com

Vomara

January 31, 2016

Mogen wij onze nieuwe aanwinst aan jullie voorstellen. Deze lieve merrie heet Vomara. Ze is bijna 14 oud. Ze is een dochter van springpaardenleverancier Cantos en uit een moeder van Hamlet. Ze heeft op 1.20m niveau gesprongen en heeft ooit een veulen gekregen. Ze heeft een meewerkend karakter en is altijd erg braaf.

Valtraining

January 15, 2016

Afgelopen zaterdag 16 januari heeft Leon een valtraining georganiseerd. Hierin wordt ingegaan hoe je het beste jezelf kunt opvangen als je van je pony valt. Het was voor de 12 deelnemers erg leerzaam. Het is een hele leuke, zinvolle les. De volgende valtraining is op 30 januari a.s. Interesse? Geef je snel op bij de bar. Vol is vol!

Schoencadeau: Filmavondje

December 27, 2015

De kinderen tot 10 jaar mochten begin december hun schoen zetten bij de manege. Daar zat een gedicht in:

Sint en Piet zaten te denken...

Wat zullen we de kinderen van Manege Ars Longa eens schenken

Spelen op de manege vinden ze allemaal superfijn...

Daarom heeft Sint besloten dat jullie allemaal een avondje hier mogen zijn

Piet heeft aan Chantal en Walter gevraagd wanneer het kan...

Op maandag 28 december om 19.00 uur, zien we jullie dan?

Om 22.00 uur mogen je ouders je weer komen halen...

Dat is lekker laat, dat heeft Piet mogen bepalen

Trek je pyjama aan en neem je knuffel gerust mee naar hier...

Sint en Piet wensen jullie vast veel plezier

Natuurlijk kregen ze ook nog chips, popcorn en ranja. Het was een hele geslaagde avond!

Spelletjesdag in de Kerstvakantie

December 21, 2015

In de kerstvakantie hebben we een superleuke spelletjesdag georganiseerd voor de kinderen. We hadden een grote groep van bijna 40 enthousiaste kids, die ook allemaal gezellig bleven lunchen. We hadden spelletjes met en zonder pony's, maar ze vonden alles even leuk! Bedankt allemaal voor de geweldige middag!

3e onderlinge dressuurwedstrijd

March 19, 2016

LET OP: de 3e Onderlinge Dressuurwedstrijd stond gepland op zondag 21 februari. Deze wordt verzet naar zondag 20 maart. Geef het door, geef het door!

Beterschap voor Amber

January 07, 2016

Misschien heeft u in de wandelgangen al gehoord dat Amber Smits in de les op vrijdag ongelukkig ten val is gekomen. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en gelukkig is na onderzoek gebleken dat ze alleen haar ruggenwervels gekneusd heeft. Als alles goed gaat, mag ze over een week weer rijden. We wensen Amber natuurlijk veel beterschap en een voorspoedig herstel toe.

Valtraining

January 15, 2016

Op zaterdag 16 januari geeft Leon een les valtraining. Hierin wordt ingegaan hoe je het beste jezelf kunt opvangen als je van je pony valt. Er is plaats voor 12 kinderen in totaal, verdeeld over 2 groepen van 6. De eerste groep is van 16.00-16.30 u en de tweede groep van 16.30 tot 17.00 uur.  Deelname kost 5 euro per persoon. Interesse? Geef je snel op achter de bar. Vol is vol.

Pas de Deux - wedstrijd

December 19, 2015

Vandaag was het zover: Sam en Kim, de winnaars van de Pas-de-deux-wedstrijd van onze manege en ons andere Pas-de-Deux team Harold en Benthe, mochten samen onze manege vertegenwoordigen tijdens de Pas-de-Deux-wedstrijd op stal Hoeveneind in Teteringen. Tijdens deze wedstrijd zijn we de strijd aangegaan met 3 andere maneges. Hierbij hebben Harold en Benthe de 5e plaats behaald en Kim en Sam werden 4e! Wat een knap resultaat. Gefeliciteerd allemaal! De filmpjes zijn te vinden op onze video-pagina.

Lessen in de kerstvakantie

December 17, 2015

Let op: er zijn een aantal wijzigingen in de lessen komende 2 weken. Vanzelfsprekend vervallen de lessen op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari. Ook op Kerstavond 24 december, Tweede kerstdag 26 december en op Oudjaarsavond 31 december gaan de lessen niet door. Het inhalen van deze lessen kan op de overige dagen in de kerstvakantie of in het nieuwe jaar.

Het team van Manege Ars Longa wenst iedereen:

Fijne Feestdagen en een Sportief 2016!

Kyara

December 17, 2015

Afgelopen week hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze lieve Kyara. We hebben haar na een kort ziekbed moeten laten inslapen. Ze is 31 jaar geworden. We willen Elly Rijpstra heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen van Kyara's laatste jaren.

Uitslag tweede Onderlinge Dressuurwedstrijd is bekend!

December 12, 2015

De uitslag van de 2e onderlinge dressuurwedstrijd is bekend als je op de foto klikt. Iedereen gefeliciteerd met het mooie resultaat! De foto's zijn te zien op: http://maessen.net/evenementen.html

 

Poetscursus

December 22, 2015

Op 23 december van 15.00-16.00 uur is er voor de ruitertjes van Manege Ars Longa een poetscursus. Hierbij wordt les gegeven in: het goed poetsen van de pony’s en het waarom daarvan, hoeven uitkrabben, op- en afzadelen, hoofdstel aan en uit doen, winterdeken op en af doen in het winterseizoen en controle of het harnachement goed ligt.

Je mag eventueel je eigen poetsspullen meenemen! Er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen om de aandacht optimaal te houden. Meiden of jongens die willen helpen zijn natuurlijk welkom! De poetscursus word gegeven door Roseanne. Aanmelden kan op het prikbord naast de kantine.

Sinterklaas is langsgeweest!

December 02, 2015

Hebben jullie het al gezien? Sinterklaas is met zijn Pieten langsgeweest op 3 december! Ze hebben alle schoenen, die bij de schoorsteen in de kantine staan, gevuld met wat lekkers en een cadeautje. Heb jij jouw schoen gezet, ga dan snel kijken wat erin zit!

Spelletjesdag in de Kerstvakantie

December 21, 2015

Manege Ars Longa organiseert een spelletjes/knutseldag in de kerstvakantie op dinsdag 22 december van 11.00 - 15.00 uur. De kosten zijn € 12,50 per persoon, incl. lunch! Het is niet verplicht om op onze manege te rijden als je wilt meedoen, dus je kunt ook samen met je schoolvriendje/vriendinnetje inschrijven! Graag opgeven aan de bar. En: VOL is VOL.

Wij zijn op zoek naar nieuwe Carousselleden!

November 21, 2015

Carrouselvereniging CHANGEMENT is op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden om het team te komen versterken! (vanaf 16 jaar). Wij rijden iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur op manege Ars Longa! Voor meer info: Walter of Tamara. Of bekijk ook eens onze website: http://changement.webklik.nl

Totaal-uitslag springavonden 7 en 14 nov. is bekend!

November 14, 2015

Het waren weer twee gezellige springavonden. Iedereen heeft zich weer van zijn beste kant laten zien.

In de klasse 'kruisje springen' waren deze keer Eveline en Isa de beste. De 50 cm is gewonnen door Kelly.

De winnaar van 60cm werd Sam en Daphne was bij 80 cm iedereen te slim af. Jullie kunnen nu weer gaan oefenen tot de volgende springavonden, zodat jouw naam op dit lijstje komt te staan. Allemaal weer bedankt voor het meedoen en helpen met het op en af bouwen van de hindernissen. Graag tot een volgende keer!

Het filmpje van de ererondes staat op de videopagina.

Open Dag op zaterdag 31 oktober!!!

October 30, 2015

De Open Dag was een groot succes! De openingsdemo van de talententeams was erg leuk. Daarna hadden bezoekers de mogelijkheid een rondje te paardrijden. Daar werd veel gebruik van gemaakt! De kinderen konden hoefijzers beschilderen, zich laten schminken, een goodybag ophalen bij de Pennystand en natuurlijk de pony's knuffelen in de stallen. Ook was er een geweldige demonstratie van onze Carrouselvereniging Changement (zie videopagina) en de modeshow van ruiter en paard werd ook heel goed ontvangen. Als afsluiting traden de talententeams nog een keer op met hun halloweendemo (zie videopagina). Al met al was het een hele geslaagde dag! De foto's van deze open dag zijn te vinden door een klik op de foto.

Mr. John mag met pensioen

October 11, 2015

Na 7 jaar trouwe dienst voor de manege mag Mr. John nu van zijn pensioen gaan genieten. Hij heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 23 jaar bereikt. Wij willen graag Sammy en Isabelle bedanken. Voorheen hebben zij Mr. John altijd geleast en nu hebben zij zich over Mr. John ontfermd en zullen hem verder verzorgen, samen met de familie Van Hulten waar Mr. John een plekje in de wei heeft.

Natascha houdt een sabatical

October 11, 2015

Onze lieve Natascha heeft een langdurige peesblessure, die met veel rust over gaat. Op de manege is het voor haar nu te druk. Daarom logeert ze zo lang tegenover de manege bij de familie Couwenberg. Dit zijn de opa en oma van Nina van der Bruggen. Chantal en Nina zullen heel goed voor Natascha zorgen en Nina zal ook op haar rijden. Ze heeft een grote wei en stal tot haar beschikking, dus optimale omstandigheden voor een spoedig herstel. Via deze weg willen wij Chantal, Nina en opa en oma alvast hartelijk bedanken voor de goede zorgen!

Uitslag Onderlinge dressuurwedstrijd bekend!

October 10, 2015

Klik op de foto voor de uitslag van de eerste onderlinge dressuurwedstrijd van 11 oktober. Wat heeft iedereen weer goed zijn best gedaan. Allemaal gefeliciteerd met jullie mooie resultaten!

Succesvolle Clinic Exterieurbeoordeling van Frenk Jespers

September 25, 2015

Zaterdag 26 September vond er een Clinic Exterieurbeoordeling plaats op Manege Ars Longa. Deze clinic werd georganiseerd door de Vereniging Eigen Paard en gegeven door Frenk Jespers van Dressuur- en Africhtingsstal Jespers. Het was erg interessant en leerzaam. Het uitgebreide verslag is te lezen door te klikken op de foto.

Nieuw: Carrousel-lessen voor de jeugd!!

September 30, 2015

Manege Ars Longa gaat een carrouselgroep voor de jeugd opstarten! Deze zal bij genoeg animo gehouden worden op maandag van 17.00 uur – 18.00 uur. Heb jij zin om samen met je vrienden en vriendinnen een nette carrouselproef neer te zetten? Meld je dan vlug aan bij de bar!

- Voorwaarde: minimaal 1½ jaar rijervaring

- De carrousel les zal gegeven worden door Roseanne

- Kosten: €7,50 per les. (ook via automatisch incasso)

- Bij aanmelding 2 voorkeur-pony’s opgeven

Poetscursus

October 02, 2015

Wij organiseren een Gratis Poetscursus voor alle jeugdige ruitertjes!! (met eventueel de ouders!)         

 

Neem eventueel je eigen poetsspullen mee!

Maximaal 10 deelnemers om de aandacht optimaal te houden.

Meiden of jongens die willen helpen zijn natuurlijk welkom!

De poetscursus word gegeven door Roseanne  

 

Graag opgeven op het inschrijfformulier op het mededelingenbord naast de kantine.

Speedy met pensioen

August 31, 2015

Met ingang van het nieuwe seizoen, mag onze allerliefste SPEEDY met pensioen. Hij is ongeveer 30 jaar en mag lekker van zijn oude dag gaan genieten. Misschien zien jullie hem nog wel eens voorbij wandelen, want hij mag natuurlijk lekker buiten spelen, maar verder staat hij niet meer in de manegestallen omdat hij ook echt rust nodig heeft.

Uitje Talentenplan: longeerclinic

July 10, 2015

Op 11 juli had het Talentenplan het laatste uitje van het seizoen: een longeerclinic op Manege Stal Hoeveneind in Teteringen. Het was een warme, maar interessante middag! De meiden hebben weer veel bijgeleerd!

Talentenplan naar de Open Dag van de Bereden Politie in Boxtel

June 05, 2015

Op zaterdag 6 juni verzamelden de kinderen van de TalentenplanTeams zich al vroeg op de manege. We gingen naar de Open Dag van de Bereden Politie in Boxtel. Eerst gingen we natuurlijk de stallen in. Daar konden we ook vragen stellen aan de politiemannen en -vrouwen over hun werk bij de bereden politie. Daarna kregen we een filmpje te zien over het werk en tenslotte was daar de demonstratie van politiehonden en politiepaarden. Deze spectaculaire demonstratie duurde bijna 2 uur! Het was een hele interessante, leerzame en vooral leuke ochtend!

Painted Brown

May 14, 2015

Wij feliciteren Dressuurstal Van Baalen met de aankoop van de, door Chantal van Hulten opgeleide, hengst 'Painted Brown'. We wensen Marlies van Baalen veel succes met deze schitterende nakomeling van 'Painted Black', gefokt door de heer Pittens uit Nistelrode.

A.G de Gouw Adviesgroep Bedankt!

May 02, 2015

Via deze weg willen wij A.G. de Gouw Adviesgroep uit Vlijmen heel hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de mooie prijzen!

Nieuw zand!

March 15, 2015

We hebben nieuw zand in de voorbak liggen! Het ziet er weer zo mooi uit en rijdt zoveel fijner! Veel dank aan de firma Mandemakers uit Drunen!

Verdrietig nieuws...

March 12, 2015

Afgelopen vrijdag hebben we onze lieve Felix moeten laten inslapen. Hij is 28 jaar geworden. Felix heeft vanaf zijn 3e jaar op Manege Ars Longa gewoond. Wat veel mensen niet weten, is dat Felix altijd een heel fijn en trouw manegepaardje is geweest. Tussendoor is hij 3x aan manegeklanten verkocht en gelukkig kon de manege hem steeds terugkopen. Veel mensen hebben op Felix leren paardrijden. Hij betekende dan ook veel, voor heel veel mensen op de manege. Het... was niet het mooiste paardje met de beste gangen maar zeker wel een van de liefste en trouwste paardjes van de manege. Hij wilde altijd lopen, liet het nooit afweten. Daarom zijn we Felix veel dank verschuldigd. Zes jaar geleden mocht Felix met pensioen. Met de liefdevolle verzorging van Henk en Joke heeft hij nog 6 jaar van een geweldige oude dag mogen genieten. Felix had het niet beter kunnen treffen! Daarvoor willen we Henk en Joke enorm bedanken! Iedereen - in het bijzonder Henk en Joke - veel sterkte met het verlies van onze lieve Felix!

Examens

February 20, 2015

Na het leuke uitstapje hadden de kinderen van het talentenplan een theorie-examen. Aankomende week vinden er ook nog de praktijkexamens plaats. Hopelijk is iedereen geslaagd! Succes allemaal!

Talentenplanuitje naar Dressuurstal Van Baalen

February 20, 2015

Op 21 febr. 2015 brachten we met de talentenplan-teams een bezoek aan Dressuurstal Van Baalen in Brakel. Dressuurstal Van Baalen is de thuisbasis van Coby en Marlies Van Baalen. Zij hebben beiden op de Olympische Spelen gereden. We hebben een geweldige rondleiding gekregen o.l.v. Marrigje Van Baalen en daarna mochten we kijken bij een privéles van Jos Hogendoorn. Al met al was het een heel leerzaam en interessant bezoek waar we allemaal erg van onder de indruk waren. 

 

groetjes van de talentenplan-teams

Feestbeest

February 14, 2015

Ons feestbeest Namora is gespot bij de intocht van de Prins in Oeteldonk! Ze had Daantje Woenders, de vaandeldrager van De Oeteldonkse Club op haar rug. Ook op maandag liep ze voorop in de Grote Optocht van Oeteldonk. Ze had veel bekijks en genoot volop!

Please reload

bottom of page