top of page

De omschrijvingen van onze pony's en paarden zijn geschreven door de kinderen van de manege.

Aldo (E-pony)

Aldo is een hele lieve, brave ruin van 13 jaar oud en 1.57 groot. Hij is L dressuur en L springen geklasseerd. Hij is lekker voorwaarts en zit heel fijn. In het begin is hij soms nog iets te snel, maar als je hem door hebt doet hij alles voor je en loopt hij heel netjes. Hij houdt ook heel erg van snoepjes! Hij is erg gesteld op zijn eigen ruimte, met name in de stal. Opzadelen en poetsen wordt dan ook vaak in combinatie met een instructeur/instructrice gedaan. 

Cappuccino (D-pony)

Cappuccino heeft zijn naam te danken aan zijn aparte koffiekleur. Deze brave ruin is favoriet bij de beginnende ruitertjes. Met zijn fijne galop geeft hij een vertrouwd gevoel. Hij is gek op aandacht en knuffels en snoepjes. Op stal staat ze ook braaf stil. 

Chaney (Paard)

Chaney is een hele lieve knappe merrie voor jong en oud. Poetsen vindt ze heerlijk. Tijdens het rijden is ze braaf. Met springen is ze erg vlot. Ze zet elke rit altijd haar beste beentje voor. 

Daantje (C-pony)

Daantje is een hele lieve pony. Met rijden probeert ze soms ondeugend te zijn en dan draait ze om in de hoeken. Daantje kan heel goed springen en als ze een wedstrijdje doet, hinnikt ze altijd heel schattig. Poetsen en knuffelen vind ze heerlijk en ze houdt heel erg van wortels. Ze is ook heel makkelijk te zadelen.

Delsy (A-pony)

Delsy is in bruikleen van haar lieve baasje Bo (Bo is te lang geworden voor Delsy). Delsy is een hele lieve pony, zowel met poetsen als met opzadelen. Ze is wel erg gesteld op haar hapje. Met rijden is ze lief, actief en ondeugend. 

Elie (D-pony)

Elie is een brave, maar soms eigenwijze Welsh pony. Knuffelen doet hij graag en hij is erg lief voor kinderen en ook voor de andere pony's en paarden. Elie wil graag voor je werken en is vooral gek op springen. Ook gaat hij heel graag los in de bak of in de paddock als het mooi weer is, waar hij dan lekker even gek kan doen.

Magic (D-pony)

Magic is een superlieve pony. In de lessen is hij heel braaf en doet hij graag zijn best. Hij is rustig en zal niet snel schrikken. Onder het borstelen staat hij rustig te wachten. Als je erom vraagt, geeft hij je een kusje en natuurlijk houdt hij veel van eten. Ondanks dat hij al wat ouder is, is hij erg fit en sportief.

Oike (D-pony)

Oike is een hele lieve, mooie en trouwe pony. Ze is heel zacht van aard. Ze houdt er alleen niet van als pony's of paarden te dichtbij komen. Dan laat ze merken dat je afstand moet houden. Ze werkt graag voor je, is nieuwsgierig en eet graag. Als er in de les iets gebeurt waardoor er pony's schrikken, staat Oike meestal te kijken van 'wat doe je. Er is niks aan de hand'. Ze is superlief in de stal en op de poetsplaats met opzadelen en borstelen.

Polly (B-pony)

Polly is het kleintje van de manege. Je kan haar uren poetsen. Dat vindt ze zo fijn, dan staat ze gewoon met haar ogen dicht. Ze is echt heel lief, maar ze heeft een eigen willetje en is dan echt ondeugend. Ze is best sterk, zeker voor de kleinere kinderen die op haar rijden. Met haar korte beentjes kan ze hard galopperen. In de stal is ze makkelijk met zadelen. Met haar eigenwijze, lieve karakter is ze een echt boefje.

Prince (D-pony)

Prince is een brave voorwaartse pony. Sommige dagen houdt hij van poetsen, maar sommige dagen wil hij liever rust. Hij werkt altijd graag voor je. Hij vindt dressuur, springen en buitenritten allemaal even leuk.

Shakira (E-pony)

Shakira is een stevige merrie met een super lief karakter. Ze is braaf tijdens de lessen en op buitenritten. Ze begint soms wat relaxed, maar eenmaal op gang heeft ze fijne gangen. Ze is dan ook voor de beginnende en de gevorderde ruiter een fijn manegepaard. 

Sunny Boy (D-pony)

Sunny is een mooie pony en heel lief. Met rijden kan hij soms ondeugend zijn, maar hij kan heel mooi lopen. Hoeven uitkrabben vindt hij nog een beetje spannend, maar verder is hij op stal erg braaf. Hij vindt springen erg leuk en dat kan hij ook goed en hij houdt erg van buitenritjes.

Twilight (D-pony)

Twilight is een hele lieve pony. Ze houdt van aandacht en vindt kinderen erg leuk. Ze is met rijden heel braaf en luistert goed. Soms, als ze geen zin heeft, kan ze eigenwijs zijn en dan doet ze juist niet wat jij wil. Ook springen kan ze goed en dat vindt ze ook leuk. Maar ook daar laat ze wel eens zien dat ze geen zin heeft om over de hindernis te gaan. Toch zal ze geen stap verkeerd zetten en ook met opzadelen en borstelen is ze heel braaf.

Viona (Paard)

Viona is een grote, elegante, imposante merrie met een heel groot hart. Zij heeft een zacht, eerlijk karakter en dat zie je meteen in haar mooie ogen. Zij loopt vol enthousiasme in de les, is zeer werkwillig en lief met andere paarden. In de stal komt zij altijd naar je toe, om te kijken of je iets lekkers voor haar hebt, Maar met een knuffel is ze ook tevreden. Ze is altijd lief, in de stal, op de poetsplaats en tijdens het rijden.

Wiske (Paard)

Wiske is met haar vier witte kousen en mooie witte bles, een betrouwbaar paard voor jong en oud. Hij heeft wel duidelijke aanwijzingen nodig. Met fijne gangen is hij een erg gewild rijpaard. 

Please reload

Bon Vivant (Paard)

Zijn bijnaam is nu al: GVR (grote vriendelijke reus). Het is namelijk een hele lieve ruin met een stevige bouw. Met rijden wil hij graag voor je werken en hij zal niet zomaar wegrennen of bokken. Hij loopt heel mooi en hij kan ook veel tijdens het rijden (Z-dressuur). In de stal komt hij gelijk naar je toe om te knuffelen. Borstelen vindt hij fijn, hij blijft dan rustig staan. Ook opzadelen vind hij niet erg want dan weet hij dat hij weer mag rijden. 

Danny (D-pony)

Danny is een super lieve, maar ondeugende pony. Op Danny kun je veel leren, maar je moet wel een beetje ervaring hebben. Zij kan best schrikachtig zijn en zij heeft een eigen willetje. Als je een band met haar hebt, dan kun je veel met haar bereiken. Zij vertrouwt je dan bij enge dingen, zoals springen, maar ze probeert het dan wel. Met veel geduld, win je haar vertrouwen. Ook in de stal is ze heel lief en wacht ze braaf tot zij gezadeld is.

Davina (Paard)

Onze nieuwkomer Davina is een 14jarige merrie van de hengst Utrillo van de Heffick uit België. Ze is superbraaf op stal en onder het zadel. Door haar niveau (L dressuur en L springen) is ze wel erg actief tijdens het rijden. Daarom wordt ze ingezet in de lessen voor de wat gevorderde ruiters.

Ebony (D-pony)

Ebony is erg lief. Ze vindt kroelen, wassen en borstelen geweldig. Ze houdt van garlic-paardensnoepjes. Met rijden is ze soms eigenwijs, maar ze rijdt heel fijn. Ze is nergens bang voor en vindt het leuk om (balkjes) te springen. Ze vindt het prima als je haar opzadelt en ze blijft ook goed stil staan in de stal als je haar hoofdstel omdoet. Ze is gewoon superlief.

Firefly (D-pony)

Firefly is een 22 jarige ruin van 1.47 m. Hij heeft jarenlang voor de koets gelopen samen met zijn buurman Rainbow Dash. Hij is soms een beetje knorrig op stal, maar vindt poetsen stiekem heel fijn. Brokjes vindt hij super lekker, hij eet soms bijna de voerschep op. Tijdens het rijden is hij vlot en lief. 

Mustafa (E pony)

Mustafa is een 10 jarige ruin van 1.54. Hij heeft Arabisch bloed en is ontzettend knap. Hij is ontzettend braaf, waar veel ruiters van kunnen genieten. Hij is soms een beetje vlug, maar hij kan ook ontzettend relaxed rondlopen. Hij is gek op aandacht en poetsen en snoepjes. 

Picasso (D-pony)

Picasso is een witte ruin, die eigenlijk nergens bang voor is. Hij is soms wat vlug, maar meestal loopt hij rustig. Hij kan goed springen en dat vindt hij zelf ook erg leuk. Maar ook dressuur doet hij goed. In de stal is hij soms niet zo lief (hij draait zijn kont naar je toe) maar als je gelijk laat zien, dat jij de baas bent, dan is hij gewoon braaf. En als hij je eenmaal kent, dan doet hij helemaal niks. Met rijden en springen is hij altijd superlief en wil hij graag voor je werken.

Red Pebbles (C-pony)

Pebbeltje is een hele lieve, leuke pony. Zij is soms (grappig) ondeugend, maar zij wil wel altijd goed haar best doen. Zij vind het fijn om gepoetst te worden. Aansingelen vindt ze niet zo fijn en bij het hoofdstel omdoen, probeert zij altijd wie de baas is, dat is haar spelletje.  Red Pebbles kan mooi lopen en springen vindt ze geweldig, want dan staan haar oortjes naar voren.

Special (Paard)

Special is misschien wel de knapste ruin van de manege. Hij kan erg goed dressuren. Soms vertoont hij wat 'clown acties', die uitdagend kunnen zijn voor de ruiter. Gevorderde ruiters kunnen vaak goed overweg met deze knapperd. 

Sproet (Paard)

Sproet (officiële naam Cathy) is een hele knappe witte merrie met grijze manen. Ze is erg braaf en ontzettend lief, ook is ze gek op aandacht. Ze schrikt niet snel en heeft fijne gangen. Ze is nog wat snel in de galop. 

Sunset (D-pony)

Sunset is een vos met vier witte sokken en een super aansprekend hoofd met witte bles. Ook Sunset geniet van een heerlijke poetsbeurt. Hij heeft fijne gangen tijdens het rijden en zit heel lekker. Hij kan vlot zijn, maar hij luistert wel heel goed. 

Ushi (D-pony)

Ushi is een pony voor de gevorderde ruiter. Ze is heel lief, maar heeft een eigen willetje. Ze zal je geen kwaad doen, maar als ze geen zin heeft, probeert ze je er zachtjes af te bokken. Als ze je leuk vindt, gaat ze voor je door het vuur. Soms kan ze schrikken van harde geluiden en dan schiet ze weg. Ze houdt van springen, dan wil ze graag voor je werken. In de stal is ze lief en wil ze graag geborsteld worden. Ze vindt wortels lekker en staat mooi stil met zadelen.

Wiola (Paard)

Dit mooie paardje is lief en komt in de stal naar je toe. Zij vindt poetsen heerlijk. Zij heeft plezier in het rijden en kan mooi lopen. Zij wil veel voor je doen. Springen kan ze ook goed. Zij is een beetje bang en rent af en toe weg, maar zij is goed te houden. Het is wel een paard voor de gevorderde ruiter. Het is een lief paard met veel pit.

Please reload

bottom of page